Kotisivulle

Korona-apu yksinyrittäjille

Koronatilanne vaikuttaa suuresti yrittäjiin. Olemme keränneet alle yksinyrittäjille hyödyllistä tietoa ja linkkejä palveluihin, joita on tarjolla poikkeustilanteen vuoksi.

Alla myös henkilökuntamme yhteystiedot. Ota yhteyttä, jos tarvitset neuvontaa. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse. MW-Kehitys Oy:n yritysneuvontapalvelut ja muut palvelut toimivat normaalisti.

Ilmoita korona-poikkeusolon palveluistasi ja toiminnastasi
Mänttä-Vilppulan kaupunki kokoaa poikkeusolojen palveluita verkkosivuilleen. Ilmoita korona-poikkeusolon aikaisista palveluista ja toiminnastasi täällä. Muistathan myös päivittää tiedot omille kotisivuillesi ja somekanaviin sekä mahdollisesti ilmoittaa niistä Googlellekin. 

Mistä yksinyrittäjä voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?
Pirkanmaan kriisiapuneuvontapuhelin
Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Hyödylliset linkit​
Talousapu-neuvontapuhelin
ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
 

Mistä yksinyrittäjä voi hakea rahoitusta koronavirustilanteessa?

 1. Kunnat - KUNTIEN YKSINYRITTÄJÄTUEN HAKU ON PÄÄTTYNYT 30.9.2020
  Pirkanmaan kunnat avaavat yksinyrittäjätuen sähköisen haun maanantaina 20.4.2020 klo 15.00. Haku tapahtuu osoitteessa www.tukialusta.fi. Hakeminen edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Sivustolla annetaan myös ohjeita hakemiseen ja tiedotetaan kuntakohtaisista ohjeista.

  Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja siihen tarvitaan muutama liite.

  Liitteiksi tarvitset sähköisessä muodossa:

  1.Viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus
  2.Kirjanpidon tulosteet ja/tai tiliotteet keväältä 2020
  3.Verovelkatodistus

  Osa liitteistä voidaan korvata myös muulla selvityksellä. Katso lisää ohjeita ja useimmin kysyttyjä kysymyksiä esimerkiksi www.tukialusta.fi -sivulta.

  Hallitus on varannut rahoitusta avustuksiin Pirkanmaan alueelle yli 20 M€ joka vastaa siis yli 10 000:ta yksinyrittäjää. Tuen suuruus on 2000 €. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Lisätietoja saat tästä esityksestä.

  Tukea voi hakea yksin taloudellista toimintaa harjoittava Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta ja rahoitustavasta. Avustuksen myöntämisen ehtona on yksinyrittäjän osoittama merkittävä heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia 31.12.2019 jälkeen. Tuki on harkinnanvarainen. Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä, eikä yritykselle, jolla on verovelkoja. Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020 - 31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka. Lue lisää aiheesta Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.
   
 2. Valtiokonttorin kustannustuki - KUSTANNUSTUEN ENSIMMÄISEN KIERROKSEN HAKU ON PÄÄTTYNYT 31.8.2020
  Kustannustuen toista hakukierrosta valmistellaan. Tuen haku pyritään avaamaan uudestaan loppuvuoden 2020 aikana. Lue lisää Valtiokonttorin sivuilta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa. 

  Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästä koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuen edellytyksenä on, että sekä yrityksen toimiala että yrityksen liikevaihto ovat laskeneet. Liikevaihdon vertailuajankohta on yrityksen vuoden 2019 maalis-kesäkuun myynnin keskiarvo. 

  Laki tulee voimaan 1.7.2020 ja tukea voi hakea Valtiokonttirosta 7.7.2020 alkaen. Valtiokonttori tiedottaa hausta yrityksille tarkemmin nettisivuillaan. Hakemus tulee tehdä viimeistään 31.8.2020.   

  Lue lisää tuesta ja tuen ehdoista Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Valtiokonttorin sivuille on listattu tukeen oikeutetut toimialat. Lisätietoja saat myös usein kysytyistä kysymyksistä.   

 3. TE-toimistosta yksinyrittäjien työttömyysturva
  Kela voi maksaa yrittäjille työmarkkinatukea, jos toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

  - päätoiminen työskentely yrityksessä on päättynyt
  - yrittäjätulo on epidemian vuoksi vähemmän kuin 1089,67 euroa/kk

  Sinun ei tarvitse lopettaa yritystoimintaa, jotta voit saada työmarkkinatukea. 

  Väliaikaiset yrittäjän työttömyysturvan ehdot ovat voimassa 31.12.2020 asti. Lue lisää Kelan sivuilta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa.
   
 4. Finnvera
  Finnvera takaa maksimissaan 80 % yrityksen oman pankin myöntämän luoton määrästä.
   
 5. Oma pankki
  Ota yhteyttä pankkiisi ja selvitä millaisia vaihtoehtoja heillä on tarjota akuuttiin tilanteeseen.
   
 6. Muut rahoituslähteet
  On hyvä muistaa, että myös koronakriisin aikana käytettävissä ovat kaikki tavalliset rahoituslähteet, kuten rahoitusyhtiöt ja pääomarahoitus.


Pirkanmaan kriisiapuneuvontapuhelin - KRIISIAPUNEUVONTAPUHELIN ON SULKEUTUNUT 31.10.2020
Pirkanmaan yrittäjät, Tampereen kauppakamari, Pirkanmaan kunnat, Tampereen kaupunkiseudun yrityspalveluyhtiö Ensimetri ja Business Tampere suunnitelivat yhdessä COVID-19 epidemian aiheuttamaan yritysten neuvonnan tarpeeseen yhteistä palvelukokonaisuutta.

Neuvonta sisälsi yhden puhelinnumeron, josta sai yleistä kriisiapuneuvontaa sekä yksinyrittäjätuen neuvontaa.  Kriisiapuneuvontaa tarjosi Pirkanmaan yrittäjät yhdessä yhteistyöverkostonsa kanssa. Yksinyrittäjätuen neuvontaa antoivat Pirkanmaan kunnat.

Neuvontapalvelun numero oli 03 56 56 5040. Neuvontapalvelu palveli arkipäiväisin klo 09.00 - 17.00 lokakuun loppuun saakka. 


Kriisirahoitusinfojen webinaarisarja
Business Tampere on järjestänyt yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan TE-toimiston kanssa kriisirahoitusinfojen webinaarisarjan. Webinaareissa on käyty läpi poikkeustilanteessa ajankohtaisia rahoitusinstrumentteja, yrityspalveluita sekä ohjeistuksia. Webinaarien tallenteet voit katsoa Business Tampereen YouTube-kanavalta. Linkki avautuu uudessa ikkunassa. 
 

Hyödylliset linkit:
Suomen Yrittäjät: Kaikki koronasta yrittäjälle

Team Finland: Tietoa yrityksille koronaviruksesta 

ELY-keskus ja Team Finland -verkosto: Apu yrityksille koronatilanteesta johtuvissa vaikeuksissa

Työ- ja elinkeinoministeriön koronavirussivusto

Suomen Uusyrityskeskuksen jatkuvasti päivittyvä Koronatietoa ja palveluja yrittäjille -sivu

Business Tampere, Business Finland, Pirkanmaan ELY-keskus, Finnvera, Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät: 
Yksinyrittäjtän tukimuodot kriisiaikana -webinaari 15.04.2020
Kriisirahoitusinfo yrityksille -webinaarit 25.3.202008.04.2020
 

Talousapu-neuvontapalvelu
Talousapu-neuvontapalvelusta saa myös ohjeita, miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu-neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 029 502 4880 ja se on avoinna arkisin klo 9.00–16.00.
 

ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut
Yritysten käytettävissä ovat myös toiminnan arviointiin ja suunnitteluun ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut. Analyysi- ja Konsultointipalvelujen päivähinta on 30 euroa + alv. Lue lisää: Yritysten kehittämispalvelut. Linkki aukeaa uudessa ikkunassa.
 

Seurakunnan keskusteluapu kriisitilanteessa
Seurakunta antaa kriisitilanteissa keskusteluapua yt-uhan alla oleville tai jo lomautuksien alle joutuneille yrittäjille ja työntekijöille. Keskusteluapu on ilmaista ja tarjolla kaikille riippumatta seurakunnan jäsenyydestä. Saila Munukka, työnohjaaja, STOry, vs. kirkkoherra  p. 044 750 3601 


Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555