Kotisivulle

Korona-ajan tietoa ravitsemisliikkeille

Sivuille on koottu tietoa laista ravitsemisyritysten toiminnan rajoitusten hyvittämisestä ja uudelleentyöllistämisen tukemisesta sekä miten ravitsemisliikkeen tulisi toimia tartuntataudin leviämisen estämiseksi.

Tukihaku ravitsemisliikkeille on auennut
Valtiokonttorin kustannustuki
Tietoa ravintoloille: näillä rajoituksilla estetään koronaviruksen tartuntariskiä

Tukihaku ravitsemisliikkeille on auennut

Hallitus sopi mallista, jolla hyvitetään ravintoloiden kustannuksia ja tuetaan ravintoloita työllistämisessä. Ravintoloiden tuen mallissa on kaksi toisiaan täydentävää osaa. Toinen osa tukee yrityksiä työllistämisessä, ja toisella osalla hyvitetään toiminnan rajoituksia ja tuetaan yrityksiä joustamattomien kustannusten hoitamisessa. Haku avattiin 5.6.2020.

Yksityiskohtaiset ohjeet, miten yrittäjien tulee menetellä tuen tai hyvityksen saamiseksi, löytyvät KEHA-keskuksen sivuilta. KEHA-keskus on ELY-keskuksen ja TE-toimistojen kehittämis -ja hallintokeskus ja se vastaa tuen ja hyvitysten maksamisesta. Lisätietoja tuesta saat myös alla olevista linkeistä. 

Työ- ja elinkeinoministeriön artikkeli aiheesta. 

Kysymyksiä ja vastauksia tuesta ja hyvityksestä ravintoloille.

Valtioneuvoston asetus ravitsemisyritysten uudelleentyöllistämisen tukemisesta ja toiminnan rajoitusten hyvittämisestä annetun lain voimaantulosta. 
 

Valtiokonttorin kustannustuki

Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästä koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tuen edellytyksenä on, että sekä yrityksen toimiala että yrityksen liikevaihto ovat laskeneet. Liikevaihdon vertailuajankohta on yrityksen vuoden 2019 maalis-kesäkuun myynnin keskiarvo. Ravintolat ja kahvila-ravintolat kuuluvat tuen piiriin.

Laki tulee voimaan 1.7.2020 ja tukea voi hakea Valtiokonttirosta 7.7.2020 alkaen. Valtiokonttori tiedottaa hausta yrityksille tarkemmin nettisivuillaan. Hakemus tulee tehdä viimeistään 31.8.2020.   

Lue lisää tuesta ja tuen ehdoista Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta. Valtiokonttorin sivuille on listattu tukeen oikeutetut toimialat. Lisätietoja saat myös usein kysytyistä kysymyksistä.  


Tietoa ravintoloille: näillä rajoituksilla estetään koronaviruksen tartuntariskiä 

Päivitetty 23.6.2020

Ravintolat ja kahvilat avattiin asiakkaille tietyin rajoituksin samaan aikaan koko maassa 1. kesäkuuta. Kolme viikkoa myöhemmin, kesäkuun 22. päivä, annettiin uusi valtioneuvoston asetus ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi. Uusi asetus on voimassa 31.8.2020 saakka. 

Sallittu aukioloaika:          klo 4.00 - 2.00
Sallittu anniskeluaika:      klo 9.00 - 1.00
Sallittu asiakasmäärä:     kolme neljäsosaa asiakaspaikoista
Muuta:                             ruoan ja juoman annostelu itse esim. buffet-pöydästä on taas sallittuja

Lue lisää Valtioneuvoston sivuilta. Valtioneuvoston asetuksen löydät täältä.                

Väliaikaisten rajoitusten yhtenä tavoitteena on, että ravitsemistoiminnassa kehitetään omaehtoisiin toimenpiteisiin ja suunnitelmiin perustuvia toimintamalleja, joilla tartuntataudin leviäminen ravitsemisliikkeissä estettäisiin, kun rajoituksia asteittaan puretaan. Osa ravintoloiden ja kahviloiden rajoituksista päättyy 13.7.2020, osa jää voimaan aina elokuun loppuun saakka.

Ravitsemisliikkeiden aukioloa, asiakasmääriä ja asiakasmääriä koskevat rajoitukset päättyvät kokonaan 13.7.2020 lukien. Asetuksessa säädetään kuitenkin muista voimaan jäävistä rajoituksista. Niiden tarkoitus on suojata asiakkaita ja henkilökuntaa koronavirustartunnoilta 13.7.2020 jälkeen.  

Lähde: Valtioneuvosto

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555