Kotisivulle

Kaupunkinostetta -kampanja

Kaupunkinostetta -kampanja on koko kaupunkikonsernin yhteinen! Kampanjan toteutuksesta vastaa MW-Kehitys Oy.

Kampanjassa annetaan ääni kaupunkilaisille ja esitellään elämää eri näkökulmista positiivisten pienten kaupunkitarinoiden kautta. 

Kampanjan yhteydessä käytetään hashtageja #airtown #kaupunkinostetta.”On hyvä, että koulut säilyvät paikkakunnalla, jotta saadaan jatkossakin osaavaa ja ammattitaitoista työvoimaa. K-Market on oman kylän kauppa, jonne kaikki ovat tervetulleita.”
Tia Põdramägi, diplomikauppias, K-Market Ruokapaletti, Mänttä
 ”Paikkakunnan yritykset ovat lähteneet hyvin mukaan ammatillisen koulutuksen muutokseen – vahvistaen entisestään ammatillisen oppilaitoksen ja paikallisen elinkeinoelämän yhteyttä.”
Arto Pylvänäinen, rehtori, Mäntän seudun koulutuskeskus
 ”Minua surettaa Vilppulan hiljeneminen. Ja Mäntänkin. Kolhonkin syntyvyys on jo olematon. Nuorilla pitää olla töitä. Jotain muutakin pitää olla, joka toisi väriä. Taide tuokin kesällä. Olisi löydettävä sellainen yhteinen henki, ettei riideltäisi ja reviteltäisi. Omaa pesäänsä ei pidä liata. Jos nyt tulee iso hanke Sassiin ja se täyttää toiveet, tuo asukkaita ja yrityksiä, eihän siinä mitään huonoa ole. Kyllähän meidän päättäjiin tulee luottaa. Ettei kävisi vaan niin, että kerran oli Mänttä ja Vilppula sekä Serla.”
Raija Auvinen, paljasjalkainen kolholainen, Kolho

Kuvassa Suomen ensimmäisen lentotukikohdan muistomerkki Kolhossa.
 ”55 vuotta sitten tehtiin Mänttää tunnetuksi peräti maailmallakin ralliurheilun avulla. Nyt vauhti tuntuu olevan eri luokkaa, kohta lennetään.”
Reino ”Repe” Pättiniemi
 ”Näen positiivisena tämän kylän tilanteen. Perheyrityksemme on ollut toiminnassa kohta 42 vuotta. Mielellämme kehitämme uutta, mm. urheiluvälinekauppaa ja auton huoltoa sekä tuulilasien vaihtoja. Rengaskaupassa olemme koko ajan uusien tuotteiden äärellä, nytkin paikkakunnalta saa mm. uuden teknologian Bridgestone DriveGuard –renkaita.
Vaikka on muuttotappiota, olen positiivinen tulevaisuuden suhteen. Ei heitetä kirvestä kaivoon. Uudet jutut voisivat tuoda vetovoimaa. Ei hienosäätöä, vaan oikeasti uutta. Itselläni ei ole ollut tarvetta lähteä muualle, täällä on ollut kaikki mitä tarvitsen. Yrittäjänä olen ollut jo vuodesta 1991 lähtien. Täällä on puitteet kunnossa mm. päiväkoti, jäähalli ja muut fasiliteetit.”
Yrittäjä Sami Päivärinta, STS Rengaspalvelu Oy, Mänttä
 ”1970-luvulla oli Sassilla paljon käyttöä. Oli jopa koulukoneita. Kevyitä ultrakoneita tuli sitten. Sassin kenttä oli mennä metsäksi, jolloin lentotoimintaan tuli notkahdus. Kun nyt on alan koulukin, tarvittaisiin esim. kierrätysmateriaaleilla pinnoitettu kenttä ja hangaari mahdolliselle korjaustoiminnalle. Nykyaikainen ultrakevyt konekanta on samaa melutasoa kuin Valtatien ohiajavan liikenteen melu.”
”Jos ei mitään ole, ei mitään tule. Jos ei mitään yritetä, niin mikä on sitten tilanne? Metalliteollisuus on täällä ainoa ala, joka tuottaa metsäteollisuuden jälkeen. Miksi vihata ja vastustaa? Lentäminen on mielenkiintoista, koska siinä pitää tehdä tiettyjä asioita sen onnistumiseksi. Nykyään jo uuden koneen voi saada 50.000 eurolla ja sitä voi itse huoltaa. Yleensä kentät ovat kaukana korvessa, ja Sassi palvelee koko Mänttä-Vilppulan asukkaita ollen ainutlaatuisen lähellä sijainnillaan.”
”Nostettiin mäntä Vilppulassa pöydälle sylinterin kanssa. Kuuluvat 180 hevosvoiman Cessna 172 –koneeseen.”
Antti Tuominen, lentoharrastaja, Vilppula


”Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1991 ja nähnyt ylä- ja alamäkiä. Osaan suhtautua ja katsoa asioita eri vinkkelistä. Kannustan Sassin hanketta. Jotain pitää yrittää. Ei pidä uskoa eri medioiden tulkintoihin. Luulisi, että omat päättäjät ovat tehneet hankkeen ympärillä tutkimuksiaMeilläkin pienessä Vilppula-Seurassa on utopistinen hanke kehitteillä, toimiva kotiseutumuseo. Meillä on hyvä matkailualue, monia luontopolkuja ja yksi kiinnostavimmista koskikalastusalueista. Tarvitsemme oikeanlaista pöhinää seudullemme. Nyt on vahva taide, josta voidaan kiittää Serlachiusta. Se on positiivista, mutta muutakin tarvitaan. Ja tulevaisuutta varten, pitää panostaa nuorten viihtyvyyteen ja harrastusmahdollisuuksiin.”
Vilppula-Seura ry, Hannele Tamminiemi, puheenjohtaja

Kuvassa Vilppula-Seura ry:n tunnus. Yksi seuran tarkoituksista on elinympäristön laadun parantaminen ja hyvinvoinnin lisääminen.
 ”Yritykset ja työntekijät ovat kaupungin elinehto. Vaikka Mänttä-Vilppula tunnetaan paperi- ja taidekaupunkina, suurin osa yrityksistä on ollut metalliteollisuutta jo viime vuosisadalla.  Mäntässä on rakennettu aikoinaan Suomen ensimmäinen varsinainen paloauto T-Fordin alustalle vuonna 1925.Minulla on vahva usko tulevaisuuteen yrittäjänä. Maailma ei ole valmis, joten yrittäjyyttä tarvitaan monella alalla. Metallialalle tulee koko ajan uutta, mm. 3D-teknologia.”
Jyrki Innanmaa, Pirkanmaan CNC-koneistus Oy ja Mäntän ja Vilppulan Yrittäjien puheenjohtaja

 

 

Elinkeinot

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555