Kotisivulle

Yrittäjien aamukahvit nautittiin Honkahovissa

15.9.2022

MW-Kehityksen ja Mäntän ja Vilppulan yrittäjäyhdistyksen säännöllisesti järjestämiä yrittäjien aamukahveja päästiin pitkän tauon jälkeen nauttimaan taas kasvokkain Honkahovissa.

Mäntän ja Vilppulan yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Innanmaa toivotti vieraat tervetulleiksi tilaisuuteen ja kertoi yrittäjäyhdistyksen ajankohtaisia kuulumisia. Yrittäjäyhdistys on miettinyt, miten ukrainalaista työvoimaa voitaisiin hyödyntää paikkakunnalla, ja etenkin yhdistyksen sihteeri Kati Kiirasmaa on aktiivisesti työskennellyt ukrainalaisten auttamiseksi. Jyrki muistutti myös yhdistyksen tulevista tapahtumista, joita ovat vuosikokous 6.10. Serlachiuksen taidesaunalla, ja yrittäjäjuhlat 12.11. Mäntän Klubilla.

MW-Kehityksen projektipäällikkö Tiina Hahtoharju esiteli Mustanlahden älykästä, kestävän kehityksen teollisuushanketta, jonka tavoitteena on luoda Mustanlahden teollisuusalueesta nykyaikainen, tulevaisuuteen suuntaava, älykäs ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava monimuotoinen ja laajeneva kiertotalouden ekosysteemi. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen yritysten, MW-Kehitys Oy:n, Mänttä-Vilppulan kaupungin sekä oppilaitosverkoston kesken. Yritysten kanssa käytyjen keskustelujen myötä hankkeessa tullaan keskittymään etenkin energiatalouteen ja materiaalien sivuvirtoihin. Energia-aihe herätti keskustelua yrittäjien kesken, sillä nämä kysymykset ovat erittäin ajankohtaisia ja kiinnostusta esimerkiksi aurinkoenergian käyttöönottoon löytyy huomattavan paljon. Mustanlahden teollisuushankkeen puitteissa tullaankin heti alkuvaiheissa selvittämään energiatalouden ratkaisuista teollisuusalan yrityksille.

Viimeisenä asiana MW-Kehityksen yritysasiantuntija Sanna Tukia esitteli pian avattavaa Töissä Taidekaupungissa-verkkosivustoa. Sivuston tarkoituksena on parantaa alueen yritysten työvoiman saatavuutta, kehittää alueen elinvoimaisuutta sekä yritysten toimintaympäristöä.  Sivuston tavoitteena on luoda mielikuva alueesta paikkana, jossa työllistyä, välittää kootusti tietoa alueen työnantajista, auttaa yrityksiä luomaan positiivista työnantajamielikuvaa ja ohjata työnhakijat yritysten luo. Alihankintamessuille julkaistava sivusto tulee ensimmäisessä vaiheessa keskittymään metallialan yrityksiin, mutta mukaan otetaan seuraavassa vaiheessa myös muita toimialoja. Sivustoa tullaan markkinoimaan sekä Googlessa että sosiaalisen median kanavissa.

Molemmat käynnissä olevat hankkeet herättivät positiivista kiinnostusta mukana olevissa yrittäjissä ja keskustelua molemmista aiheista käytiin positiivisessa hengessä. Sekä energia- että työvoimatilanne ovat tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita yrittäjien keskuudessa.

MW-Kehitys on lähdössä Alihankintamessuille 27.-29.9. yhdessä SASKY:n ja paikallisten yritysten kanssa. Löydät meidät osaltolta D250, poikkea juttelemaan ja kahville! Seuraavat yritysaamukahvit järjestetään torstaina 17.11. klo 8.30 - 10.00. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu myöhemmin.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555