Kotisivulle

Ylä-Pirkanmaan aluekehittämistoiminta keskitetään MW-Kehitys Oy:lle 1.1.2013 alkaen

19.11.2012

Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry on toiminut vuodesta 2001 lähtien Ylä-Pirkanmaan seutukunnan (Juupajoki, Ruovesi, Mänttä-Vilppula ja Virrat) yhteisenä aluekehittämisorganisaationa. Seutuyhdistyksen tehtäviin ovat kuuluneet alueellisten kehittämishankkeiden hallinnointi, muiden tahojen toteuttamien hankkeiden osarahoit-taminen, kuntien edunvalvonta, aluemarkkinointi ja seututoiminnan organisointi.

Mänttä-Vilppulan kaupunki teki aloitteen Ylä-Pirkanmaan kunnille syksyllä 2011 Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n ja Mänttä-Vilppulan kaupungin sekä paikallisten yritysten omistaman kehitysyhtiön, MW-Kehitys Oy:n, toimintojen yhdistämisestä. Kuntien hallituskäsittelyiden jälkeen ehdotus tarkentui siten, että Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n aluekehittämistoiminnot yhdistetään MW-Kehitys Oy:öön, mutta Juupajoen, Ruoveden ja Virtain kunnat eivät lähde osakkeenomistajiksi, vaan yhteiset sitoumukset (mm. kehittämishankkeet) hoidetaan ostopalvelusopimuksin.

Yhdistämisprosessissa Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry puretaan 31.12.2012, jolloin sen aluekehittämis-hankkeisiin liittyvät toiminnot siirtyvät kokonaisuudessaan MW-Kehitys Oy:lle. Esimerkiksi Energia- ja ympä-ristöklusterin kehittämishankkeen sekä Tehdään Yhdessä –yritysneuvontahankkeen hallinnointi siirtyy MW-Kehitys Oy:lle, mutta hankkeissa jatkavat samat henkilöt ja toimipisteet pysyvät edelleen Virroilla.

Ylä-Pirkanmaalla vuonna 2013 MW-Kehitys Oy:n hallinnoimia seudullisia hankkeita ovat mm:

• Energia- ja ympäristöklusterin kehittämishanke, EAKR/Pirkanmaan liitto
• Tehdään Yhdessä -yritysneuvontahanke, EMR/Pirkanmaan ELY keskus
• EDGE Pirkanmaa ESR/Pirkanmaan ELY-keskus
• KUMARA - kuitusaven mahdollisuudet, MKR/Pirkanmaan ELY keskus
• LIIKE - Liiketoimintaympäristöjen kehittämishanke, EAKR/Pirkanmaan liitto

Yhdistymisen taustalla on Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:n vuosien aikana muuttunut rooli kuntien yhteis-työorganisaatiosta kohti elinkeino- ja yrityskehittämisorganisaatiota. MW-Kehitys Oy:llä ja Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry:llä on molemmilla ollut jo vuosien ajan yhteisiä aluekehittämistoimia ja -hankkeita. Jatkossa MW-Kehitys Oy hoitaa edelleen Mänttä-Vilppulan kaupungin elinkeinoasioita: yritysten kehittämispalveluita sekä toimitila- ja sijoittumispalveluita. MW-Kehitys Oy:n toiminta laajentuu seudullisten kehittämishankkeiden hallinnoinnin osalta. MW-Kehitys Oy ottaa myös enemmän vastuuta matkailun- ja taidekaupunki-imagon kehittämisestä.

Lisätietoja:

Antti Korkka, toiminnanjohtaja, Ylä-Pirkanmaan seutuyhdistys ry, antti.korkka@ylapirkanmaa.fi 040 8346676

Ismo Korhonen, toimitusjohtaja, MW-Kehitys Oy, ismo.korhonen@mw-kehitys.com 040 1693276

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555