Kotisivulle

Yhteistyötä Kiinan suuntaan vahvistetaan

28.8.2017

Mänttä-Vilppulassa kävi tärkeitä vieraita heinäkuussa, kun Pekingin Shijingshan-piirikunnan pormestari Tian Liye delegaatioineen saapui vierailulle.

Pormestarin ohella ryhmään kuuluivat talousjohtaja Yang Jingchun, kaupunkisuunnittelutoimiston johtaja Wang Yibing, sosiaali- ja henkilöstöjohtaja Qi Bing, ulkomaalaisviraston johtaja Siqin Gerile sekä sivistysjohtaja Hao Xianjun. Delegaatiolle esiteltiin Taidekaupunkia ja vieraat saivat tutustua muun muassa Serlachius-museo Göstaan, Vilppulankosken kouluun ja Pihlajalinna Areenaan. Vierailun aikana allekirjoitettiin ystävyyskuntatoiminnan aiesopimus. Sopimuksen myötä tarkastellaan, mitä yhteistyömuotoja Shijingshan ja Mänttä-Vilppulan välille on mahdollista suunnitella.

- Selvitämme yhteistyömahdollisuuksia muun muassa koulutuksen, kulttuurin ja urheilun saralla, kertoo asiantuntija Kari Hokkanen MW-Kehityksestä.

Kansainvälistä kouluyhteistyötä suunnittelee ja johtaa Mänttä-Vilppulan kaupungin sivistysjohtaja Taina Peltonen. Kiinan suuntaan kaupunki tekee yhteistyötä kahtakin eri kautta. Pekingin Shijingshan kaupunginosan kanssa Mänttä-Vilppulan kaupunki on solminut sopimuksen muun muassa oppilasvaihdosta. Paikalliset peruskoululaiset ovatkin lähdössä Pekingiin lokakuussa. Matkaan on lähdössä kaksikymmentä 4.-9.-luokkalaista nuorta ja heidän huoltajiaan.

- Halukkaiden nuorten määrä yllätti, sillä hakemuksia tuli enemmän kuin paikkoja on tarjolla. Vierailuja on kuitenkin tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna, kertoo Taina Peltonen.

Mänttä-Vilppulan koululaisten vierailun jälkeen Pekingistä tullaan vastavierailulle alkuvuodesta 2018. Tarkoituksena on, että silloin tänne saapuvat kiinalaiskoululaiset majoittuisivat nyt mukaan lähtevien nuorten perheisiin.

- Mänttä-Vilppulan sivistystoimella on myös oma Opetushallituksen tukema Culture Bag -hanke, jonka puitteissa saamme kiinalaisia opettajia vieraaksi yhteistyökouluihimme ja Serlcahius-museoon syys-lokakuussa. Vieraat tulevat Chonquinnista Xiejiawanin koulusta, kertoo Peltonen.

Taina Peltoselle Kiina on tuttu monenlaisista yhteistyökuvioista. Hänellä on myös oma tutkijasopimus Sino-Finnish Education Innovation Keskuksen kanssa.

Viime heinäkuussa Peltonen osallistui kiinalaisen verkkokauppa Alibaban perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jack Ma:n säätiön kutsumana konferenssiin Kiinan Hangzhoussa. Asiantuntijavieraana hän oli mukana muun muassa paneelissa, jossa keskusteltiin koulutuksen kehityssuunnista.

Taina Peltonen tietää, että Kiinassa arvostetaan suomalaista koulujärjestelmää suuresti. Tämä onkin yksi merkittävä syy, miksi kiinalaiset mielellään etsivät suomalaisia yhteistyökumppaneita.

- Olen todella iloinen Mänttä-Vilppulan kiinalaisesta yhteistyöstä, sillä kansainvälisyys on rikastuttavaa ja se tarjoaa molemmille osapuolille mahdollisuuden oppia uutta, iloitsee Peltonen.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555