Kotisivulle

Vuoden viimeiset yritysaamukahvit nautittiin Serlachius-museo Gustafissa

17.11.2022

MW-Kehityksen ja Mäntän ja Vilppulan yrittäjäyhdistyksen säännöllisesti järjestämät yritysaamukahvit järjestettiin torstaina 17.11. Serlachius-museo Gustafin upeissa puitteissa. Ajankohtaisia asioita oli runsaasti, ja ne herättivät positiivista keskustelua osallistujien kesken!

MW-Kehityksen toimitusjohtaja Otto Huttunen toivotti yrittäjät ja yhteistyöverkostojen jäsenet tervetulleeksi tilaisuuteen ja kertoi elinkeinoyhtiöiden ajankohtaisia kuulumisia. Digipalveluja on kehitetty huimasti viimeisen vuoden aikana! Visittaidekaupunki.fi -verkkosivusto on ollut lähes vuoden auki ja kokoaa yhteen alueen palveluliiketoimintayrityksiä ennennäkemättömällä tavalla. Perinteisten matkailupalvelujen lisäksi sivustolta löytyy mm. autohuoltamot, parturikampaamot ja tulevaisuudessa myös rakennusalan yrittäjät. Syksyllä avattu Töissä Taidekaupungissa -sivusto on myös löytänyt oman paikkansa ja tuo alueen yrityksille lisää digitaalista näkyvyyttä. Se kokoaa yhteen alueen työnantajia eri toimialoilta ja luo positiivista työmarkkinakuvaa alueelta. Sivuston tarkoitus ei ole olla rekrytointisivusto, vaan se kertoo minkälaisia yrityksiä ja työnantajia alueelta löytyy. Avoimet työpaikat löytyvät edelleen yritysten omilta sivuilta ja eri työnvälityssivustoilta.

Muita ajankohtaisia asioita kehitysyhtiön puolelta tällä hetkellä on MW-Kehityksen hallinnoima Mustanlahden älykäs, kestävän kehityksen teollisuusalue -hanke, joka on käynnistynyt syksyllä ja sen puolesta parhaillaan kontaktoidaan yrityksiä mm. ajankohtaisten energia-asioiden tiimoilta. Yrke Kiinteistöjen toimitiloista keskusteltaessa todettiin, että vanhan Mäntän Valintatalon kiinteistöä käytetään mm. 25.11. järjestettävässä Koko kylän joulunavauksessa myyjäistilana. Yrityksiltä on tullut jo tässä vaiheessa ennen myyjäisiä kiitosta siitä, että sisätilat järjestyivät! Yrke Kiinteistöjen vapaat toimitilat löydät Oikotie.fi -palvelusta ja Mänttä-Vilppulan toimijoita kannustetaan ilmoittamaan vapaista toimitiloistaan valtakunnallisissa järjestelmissä.

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtaja Anne Heusala korosti puheenvuorossaan sitä, miten hienoa on, että tällaisia verkostoitumistilaisuuksia järjestetään. Heusala kertoi tulevasta kaupungin organisaatiouudistuksesta. Etenkin tulevan elinvoimajaoston suunniteltu kokoonpano herätti positiivista keskustelua siitä, miten tärkeää on, että saadaan kaupungin elinvoimaa ja elinkeinoja kehittävät tahot kokoontumaan säännöllisesti ja suunnittelemaan tulevaa yhteistuumin.

Seppo Tolvanen Poko ry:stä kertoi yrittäjille ja toimijoille ennakkotietoja tulevan toimintakauden investointituista. Tarkempaa ilmoittelua seuraa heti kun asiat vahvistuvat. Tämän lisäksi käytiin läpi Yrittäjätorin sisältöä, ja sieltä etenkin uusinta Yrittäjäkimppa -hakupalvelua. Yrittäjäkimpan ideana on saattaa yhteen Ylä-Pirkanmaan alueen yrityksiä erilaisten kumppanuuksien myötä. Lisäksi muistutettiin ilmaisesta webinaarista Lisää myyntiäsi muutosten keskellä, joka järjestetään 23.11.Ilmoittaudu mukaan täällä!

SASKY Mäntän seudun koulutuskeskuksen Outi Jämsä kertoi TYRSKY- Työelämän rajapinta -hankkeesta. Mäntän seudun koulutuskeskuksella opiskelijoiden tukena toimivat amismummot ja -papat ovat saaneet hyvää palautetta sekä opettajilta että oppilailta. Työpaikkaohjaajakoulutukseenkin ehtisi vielä hakea mukaan! Koulutus toteutetaan verkko-opintoina joulukuun alkupuolella kolmena päivänä. Koulutus on tarkoitettu työelämän edustajille, jotka toimivat työpaikalla järjestettävän koulutuksen työpaikkaohjaajina ja osaamisen arvioijina näytöissä. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Laitathan jo nyt ensi vuoden yritysaamukahvien päivämäärät ylös! Aamukahvitilaisuudet järjestetään torstaiaamuisin 16.2.2023, 11.5.2023, 14.9.2023 ja 16.11.2023. Tilaisuuksiin lähetetään kutsu ja tarkempi ohjelma lähempänä! Olethan jo tilannut MW-Kehityksen uutiskirjeen? Uutiskirjeestä pääset lukemaan MW-Kehityksen ja sen yhteistyöverkoston tuoreimmat kuulumiset. Voit tilata uutiskirjeen täältä. Muistathan myös seurata meitä Facebookissa!

Huomioithan, että linkit aukeavat uusissa välilehdissä.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555