Kotisivulle

Vuoden ensimmäiset yritysaamukahvit 16.2.2023

16.2.2023

MW-Kehityksen järjestämiä vuoden 2023 ensimmäisiä yritysaamukahveja nautittiin Serlachius-museo Gustafilla torstaina 16.2.2023. Tilaisuudessa käytiin läpi yrittäjille tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, etenkin erilaisia kehitys- ja investointitukimuotoja, ja niistä kehkeytyikin mielenkiintoisia keskusteluja osallistujien kesken.

Jukka Kohonen Pirkanmaan ELY-keskukselta kertoi erilaisista PK-yrittäjille tarjottavista palveluista. ELY-keskuksen yrityspalveluihin kuuluvat neuvonta-, rahoitus ja kehittämispalvelut sekä osaamisen kehittämisen palvelut yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin. Tukimuotoja on monenlaisia eri tarpeisiin, ja tarkempaa tietoa niistä löytyy tämän tiedotteen yhteydessä olevasta PDF:stä tai Ely-keskuksen sivuilta.

Jutta Ahro Leader PoKo:lta kävi myös läpi erilaisia yritystukimuotoja. Tänä vuonna tuet uudistuvat, ja tarkempaa tietoa niistä saadaan huhtikuussa. Luvassa on todennäköisesti ainakin korotus investointitukiprosenttiin, sekä osa-aikayrittäjyyden muuttuminen tukikelpoiseksi. Lisää tietoja Leader PoKo:n kautta haettavista tuista voit lukea täältä! Tiedotteen yhteydessä liitteenä myös PDF-tiedosto josta saat lisätietoa.

Seppo Tolvanen Poko Ry:ltä kertoi Muutosvoimaa Yläpirkanmaan yrittäjille -hankkeen Yrittäjätorista. Yrittäjätori on Pirkanmaan yrittäjien yhteinen kohtaamispaikka, josta löytyy ratkaisuja muutosten tuomiin haasteisiin ja neuvoja niiden hyödyntämiseen. Tällä kertaa ajankohtaisena nostona tuotiin esille 20.3. järjestettävä Ratkaisuja osaaja- ja työvoimapulaan -webinaari, joka on yrittäjälle maksuton. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuuden lopuksi Erkki Kiviniemi Tampereen Ammattikorkeakoulusta teki muutamia nostoja ajankohtaisista aiheista. Kesätyöntekijöiden haut ovat nyt ajankohtaisia, ja TAMK tarjoaa yritykselle Tandem-harjoittelumallia: palkkaa yritykseesi yhden sijaan kaksi harjoittelijaa ja vielä siten, että toinen harjoittelijoista on kansainvälinen opiskelija! Lue lisää Tandem-mallista TAMK:n sivuilta! Tampereen ammattikorkeakoulu käyttää JobTeaser-palvelua työ-, ja harjoittelupaikkojen välittämiseen. Jos etsit harjoittelijaa tai työntekijää, voit ilmoittaa palvelun kautta avoimista paikoista opiskelijoille.

TAMK:lla on myös Patrian Polku esimerkkinä uudenlaisesta ja tiiviimmästä yhteistyöstä korkeakoulujen ja yritysten välillä. Patrian Polku tarjoaa opiskelijoille mm. ohjausta opinnoissa, joissa korostuvat Patriassa tarvittavat opinnot ja osaamiset, 10 opintopisteen laajuiset koulutukset Patriassa sekä mahdollisuuksien mukaan sisällyttää opintoihin työelämäopintoja ja harjoittelujaksoja Patriassa. Lue lisää täältä!

Tilaisuudessa käsitelleet aiheet herättivät laajalti keskustelua eri yritystukimuodoista, ja lisätietoja niistä voit kysyä MW-Kehitykseltä, ELY-keskukselta tai Leader PoKo:lta. Asiantuntijamme auttavat alueen yrittäjiä kaikissa yrityksen elinkaareen liittyvissä vaiheissa!

Seuraavat yritysaamukahvit järjestetään torstaina 11.5.2023 klo 8.30. Paikka ja tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555