Kotisivulle

Työhön kytkeytyvä kuntoutus osana hyvinvoivaa työyhteisöä ja pidempiä työuria – Yrittäjä, lähde mukaan KUURA-hankkeen pilotointivaiheeseen

31.5.2021

KUURA-hanke tarjoaa yrittäjälle osaamista, tietoa ja toimintamalleja työntekijän työkyvyn tukemiseen.

Suomessa tavoitellaan nykyistä pidempiä työuria ja avaintekijänä tähän on työkyvyn säilyminen myös työuran loppupuolella. Työhön kytkeytyvän kuntoutuksen keinoin yrityksen johto voi tukea työntekijöiden työkykyä, työhyvinvointia ja ehkäistä työkyvyttömyyttä. Henkilöstön tuen tarpeet on äärimmäisen tärkeää tunnistaa jo varhain. 

Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Työterveyslaitoksen, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen KUURA-hanke on ESR-rahoitteinen hanke, jossa luodaan kokonaisvaltainen työhön kytkeytyvän kuntoutuksen tietopaketti ja työn muokkauksen toimintamalli käyttöön työpaikoille. Tietopaketti tarjoaa organisaatioiden esihenkilöille tietoa ja osaamista työntekijöiden työkyvyn tukemisesta.

Haemme mukaan hankkeen pilotointivaiheeseen mikro- ja pk-yrityksiä, jotka olisivat valmiita kokeilemaan tietopakettia ja työnmuokkauksen toimintamallia käytännössä.

Mitä yritykset saavat KUURA-hankkeen pilottivaiheeseen osallistumisesta?

Yritykset pääsevät ensimmäisten joukossa testaamaan ja soveltamaan työhön kytkeytyvän kuntoutuksen vielä julkaisematonta tietopakettia. Yritykset pääsevät myös vaikuttamaan tietopaketin lopulliseen sisältöön omien käyttökokemustensa ja tarpeidensa pohjalta. Yrityksillä on mahdollisuus osallistua syksyn 2021 aikana toteutettaviin webinaareihin.

Mikä on yritysten rooli KUURA-hankkeen pilottivaiheessa?

Yritykset saavat alan ammattilaisten kehittämän tietopaketin ensimmäisen version käyttöönsä. Kehitämme yritysten käyttökokemusten ja palautteen perusteella tietopakettia käytännön työelämän tarpeisiin sopivaksi. Yritysten odotetaan hyödyntävän tietopakettia ja raportoivan omista käyttökokemuksistaan.

Mitä tämä maksaa? Osallistuminen on maksutonta.

Miten prosessi etenee? Pilotointivaihe alkaa yhteisellä verkkotapaamisella syyskuussa 2021. Pilotointivaiheen kesto on noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen järjestetään yhteinen pilottivaiheen päätöstilaisuus verkossa.

Miten pääsen mukaan? Ilmoittaudu mukaan KUURA-hankkeen pilottivaiheeseen tästä! Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:

www.jamk.fi/kuura (linkki aukeaa uudessa välilehdessä)
Anja Tanttu, KUURA-hankkeen projektipäällikkö, 040 756 3662; anja.tanttu@jamk.fi
Katriina Hyvönen, vanhempi tutkija, 050 517 0986; katriina.hyvonen@jamk.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555