Kotisivulle

Tukea yritysten toiminnan kehittämiseen

5.12.2017

MW-Kehitys tarjoaa alueen yrityksille hyödyllisiä liiketoiminnan kehittämispalveluita. Apua on mahdollista saada muun muassa investointi- ja toimitilakysymyksiin, henkilöstön koulutus- ja kehittämistilanteisiin, markkinointiin, kansainvälistymiseen, tuotteiden- ja tuotantomenetelmien kehittämiseen sekä verkostoitumiseen.

- Tarjolla on tukea myös rahoituksen suunnitteluun laite- ja toimitilainvestointeihin sekä kansainvälistymiseen liittyviin toimenpiteisiin. Asiakkaitamme ovat niin suuremmat kuin pienemmätkin yritykset, kertoo kehitysjohtaja Pasi Mäkinen.

Tarjolla on useampia vaihtoehtoja. Jos tähtäimessä on vaikkapa yrityksen liiketoiminnan uudistaminen tai kansainvälistäminen, sopiva apu voisi löytyä ELY-keskuksen kehittämisavustuksesta. Kehittämisavustuksen avulla kehitetään jo olemassa olevaa liiketoimintaa tai luodaan yrityksen kannalta täysin uutta. Tähtäimessä voi olla myös vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksien parantaminen tai kasvun hakeminen uusia tuotteita, palveluita tai tuotantomenetelmiä kehittämällä. Yritys voi tavoitella uusia markkinoita tai kartoittaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. 

- Kehittämisavustusta myönnetään pk-yrityksille, joilla on kannattavan toiminnan edellytykset sekä riittävästi omia resursseja kilpailukykyä parantaviin kehittämistoimenpiteisiin. Yritys rahoittaa kehittämishankkeesta tyypillisesti puolet itse, kertoo Pasi Mäkinen.

ELY:n kehittämisavustusten lisäksi käytettävissä ovat myös  ELY:n kehittämispalvelut. Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksen tarjoamia konsultointi- ja koulutuspalveluja, joiden avulla tuetaan pk-yritysten kasvua, uudistumista, kansainvälistymistä sekä työllisyyttä. Palveluja hyödyntämällä yrityksille tarjotaan hyviä eväitä menestykseen muuttuvassa maailmassa.

- Yritysten kehittämispalvelut koostuvat kartoituksesta, nykytila-analyysista, konsultointi- ja koulutuspalveluista, sekä muista yrityspalveluista, joihin kuuluvat muun muassa rahoitus ja TE-palvelut.

Maaseudun yritystuet puolestaan tarjoavat mahdollisuuksia monenlaisille yrityksille, niin aloittaville kuin laajentaville, toimintansa kehittämiseen ja uudistamiseen. Yritysten perustamista ja investointeja tuetaan, jotta maaseudulle syntyisi lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja ja sitä kautta elinvoimaa. Tuki ei kuitenkaan saa vääristää kilpailua.

Yritystukia voidaan hakea ELY-keskukselta tai paikalliselta Leader-toimintaryhmältä.

- Sopivan tukimuodon löytäminen voi olla välillä hieman haasteellista, joten kehitysyhtiössä autamme mielellämme kartoittamaan eri vaihtoehtoja, kertoo Mäkinen.

Lisätietoja:

Pasi Mäkinen
kehitysjohtaja
puh. +358 44 517 5107
etunimi.sukunimi@mw-kehitys.com

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555