Kotisivulle

TJ-Teollisuus&Kunnossapito Oy:n yrittäjä ehdottaa yritysyhteistyötä työvoiman saatavuuden edistämiseksi

21.6.2022

Paikallinen yrittäjä Teemu Happonen on perustanut Mänttä-Vilppulaan jo toisen yrityksensä. Elokuussa 2021 perustetussa TJ-Teollisuus&Kunnossapito Oy:ssä työskentelee hänen lisäksi seitsemään työntekijää. Teemun mielestä paikallisten yritysten yhteistyö edistäisi metallialan yritysten työvoiman saatavuutta.

Kolhosta kotoisin oleva yrittäjä Teemu Happonen perusti viime vuoden elokuussa jo toisen yrityksensä, TJ-Teollisuus&Kunnossapito Oy:n. Tätä ennen hän toimi vähän aikaa myös palkkatyöntekijänä myytyään edellisen yrityksensä Tjh-asennus Oy:n vuonna 2018.

TJ-Teollisuus&Kunnossapito Oy toimii kansainvälisesti ja tekee mm. erilaisia kunnossapito- ja huoltotöitä, ruostumattomien ravintolakalusteiden hitsausta sekä kylmälaitteiden huoltoa ja asennuksia. Lisäksi yritys tarjoaa rakennuspalveluita. Rakennuspalveluista vastaa Jarmo Kälvi Rakennuspalvelut Oy, joka omistaa yhdessä Teemun kanssa TJ-Teollisuus&Kunnossapito Oy:n. Täten Teemun ja Jarmon tarjoamat palvelut täydentävät toisiaan.

MW-Kehityksen Pasi Mäkinen teki Teemun kanssa tiivisti yhteistyötä yrityksen liiketoiminnan käynnistysvaiheessa. Kehitysyhtiö auttoi hankkimaan yritykselle rahoitusta liiketoiminnan käynnistämiseen ja löytämään yritykseen tarpeisiin sopivat toimitilat. Happonen on hyvin tyytyväinen kehitysyhtiöltä saamansa palveluun.

 - Yhteistyö MW-Kehityksen kanssa toimi erittäin hyvin ja sujuvasti’, kehuu Teemu. ’Kehitysyhtiö mahdollisti rahoituksen ja toimitilojen saamiseen, mikä mahdollisti yritystoiminnan käynnistämisen nopealla aikataululla ja työntekijöiden palkkaamisen.’

TJ-Teollisuus&Kunnossapidon tekemä kunnossapito-, asennus- ja huoltotyö on hyvin vaihtelevaa, mikä houkuttelee myös nuoria työntekijöitä. Houkuttelevaa ovat myös huoltokeikat ympäri maailman, joita yritys tekee säännöllisesti. Teemun seitsemästä työntekijästä kaksi ovat paikallisia nuoria.

- Palkkaan mielelläni nuoria, mutta se ei ole välttämättömyys. Henkilöiden asenne ratkaisee ja iällä tai kokemuksella ei ole väliä,’, kertoo Teemu.

TJ-Teollisuus&Kunnossapidolle töihin tulevat työntekijät opettaa Teemu itse. Töitä olisi mutta tekijöitä valitettavasti ei riitä. MW-Kehityksen, Pirkanmaan TE-palveluiden, Mänttä-Vilppulan kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluiden, Leader PoKo:n ja Sasky koulutuskuntayhtymän kesäkuun alussa järjestämään metallialan työvoimatilaisuuteen osallistuneet yritykset ja kehittäjätahot päättivät käynnistää yhdessä yhteistyön yritysten työvoiman saatavuuden edistämiseksi (linkki aukeaa uudessa välilehdessä).

Happonen oli yksi tilaisuuteen osallistuneista. Hän näkee paikallisen yhteistyön erittäin tärkeänä, työllisyyttä ja työvoiman saatavuutta edistävänä asiana, josta hyötyvät kaikki Mänttä-Vilppulan metallialan yritykset. Hänen mielestä yhteistyötä tehdään alueella liian vähän. Yksi syy tähän voi olla, että paikkakunnan yrittäjät eivät välttämättä tunne toisiaan. Siksi työvoimatilaisuuksien kaltaiset tapaamiset ovat niin tärkeitä. Ne edistävät yhteistyötä ja tekevät yrittäjät toisilleen tutuksi.

- Vaikka keikkatyö voi olla houkuttelevaa, saattavat epäsäännölliset työajat elämäntilanteen muuttuessa olla vaikeasti sovellettavissa, tai sitten halutaan asettua aloilleen. Tässä kohtaa olisi hyvä tehdä yhteistyötä muiden metallialan yritysten kanssa, jolloin osaavista työntekijöistä voisi vinkata yhteistyökumppaneille. Paikallisella yhteistyöllä meillä olisi mahdollisuus pitää työntekijät paikkakunnallamme ja parantaa alueemme yritysten työvoiman saatavuutta’, pohtii Teemu.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555