Kotisivulle

Suunta-hanke näytti suuntaa Ylä-Pirkanmaan yritysten kehittämiseen

26.4.2017

Kaksi ja puoli vuotta kestänyt Suunta-hanke päättyi maaliskuun lopussa. ESR-rahoitteisessa hankkeessa kehitettiin kasvu- ja rakennemuutosaloilla toimivien mikro- ja pk-yritysten henkilöstön osaamista ja innovointivalmiuksia. Yrityslähtöisillä toimenpiteillä vastattiin toimintaympäristön muuttumisen ja rakennemuutoksen tuomiin haasteisiin. Näin edistettiin yritysten liiketoiminnan uudistumista ja niiden toipumiskykyä muuttuvista tilanteista.

Hankkeen kautta järjestettiin erilaisia valmennuksia ja räätälöityjä koulutuksia, jotka vastasivat yritysten omiin kehittämistarpeisiin. Suunta-hanke osarahoitti kehittämistoimenpiteitä, auttoi yrityksiä sekä koordinoi asiantuntijoiden, yritysten ja oppilaitosten välistä yhteistyötä.

Yli neljäkymmentä yrityskohtaista koulutusta Ylä-Pirkanmaalla

Suunta-hanke toteutti ja osarahoitti yli 40:ää erilaista yrityskohtaista toimenpidettä Ylä-Pirkanmaalla toimivissa yrityksissä. - Koulutusten ja valmennusten avulla kehitettiin mm. yritysten lean-osaamista, palvelujen tuotteistusta, myyntistrategioita, työnohjausta sekä henkilöstön ja johdon osaamista, hankkeen projektipäällikkönä toiminut Pasi Mäkinen listaa.

Suunta-hanke toteutti myös ajankohtaisen sosiaalisen median koulutuksen yläpirkanmaalaisille yrittäjille. Maalis- ja huhtikuussa 2016 järjestettyihin koulutuksiin Virroilla ja Mänttä-Vilppulassa osallistui yhteensä nelisenkymmentä yritystä. 
- Koulutuksiin osallistuneet yrittäjät olivat todella tyytyväisiä ja pitivät koulutusten antia hyödyllisenä, kertoo MW-Kehityksen Tero Turunen. Lisäksi hanke oli mukana toteuttamassa Visuvedellä järjestettyjä markkinointipotkijaisia, joissa oli ennätysmäärä osallistujia. 

Taustalla toimiva yhteistyö

Hankkeessa on kehitetty myös yritysten ja koulutusorganisaatioiden yhteistyötä, mm. Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Saskyn kanssa sekä osallistuttu elinkeinoelämän tarpeisiin vastaavan koulutuksen kehittämiseen. Pasi Mäkisen mukaan keskeiseksi nousi se, miten yritykset saataisiin hyödyntämään enemmän opiskelijoiden osaamista. – Samalla on tärkeää huomioida millainen harjoittelu loisi opiskelijoille työelämämahdollisuuksia, parantaisi heidän työelämävalmiuksiaan sekä laajentaisi heidän osaamistaan, kertoo Pasi.

Yritysten, oppilaitosten ja niiden toimintaympäristön menestyksekkään kehittämisen on mahdollistanut Etelä-, Lounais-, Luoteis- ja Ylä-Pirkanmaan kehittäjätoimijoiden yhteistyö hankkeessa. Tämä yhteistyö on myös mahdollistanut kokemusten ja parhaiden kehittämiskäytäntöjen vaihtamisen alueiden välillä. Ylä-Pirkanmaan kunnissa hankkeen toteutti MW-Kehitys Oy.

Lisätietoja:
Pasi Mäkinen, puh. 044 517 5107, pasi.makinen@mw-kehitys.com

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555