Kotisivulle

Suomen matkailuorganisaatioiden seminaari Mäntässä keskittyi muutokseen

7.10.2016

Taidekaupunki sai isännöidä syyskuussa 21.-23.9.2016 SUOMA ry:n seminaaria ja vuosikokousta.

SUOMA ry toimii kotimaan matkailun alueellisten organisaatioiden, matkailukeskusorganisaatioiden ja I-kilpimatkailutoimistojen yhteiselimenä ja edunvalvontajärjestönä matkailualan keskusjärjestöihin, valtion matkailuhallintoon ja muihin alalla toimiviin yhteisöihin nähden.

Keskiviikkona 21.9. kokoontui Mäntän Klubilla SUOMA ry:n hallitus ja vuosikokous sekä järjestettiin I-koulutus palvelevien matkailutoimistojen henkilökunnalle. I-koulutuksen sisältönä olivat monet mielenkiintoiset caset, joissa kerrottiin mm. Naantalin matkailun, Lappeenrannan matkailun sekä Taidekaupungin matkailutiimin toimintamalleista. Keskiviikko päättyi Honkahovilla ohjelmalliseen Get together-iltaan yhdessä paikallisten matkailuyrittäjien kanssa.

Torstain SUOMA-seminaari, jonka teemana oli ”Muutos”, oli täynnä mielenkiintoisia puhujia ja aiheita. Punkaharjun uusi yrittäjä Saimi Hoyer piti vetovoimaisen puheenvuoron aiheesta ”Muutos elämässä ja kulttuurimaisemassa” eli siitä, kuinka hän päätyi kansainvälisestä mallimaailmasta matkailuyrittäjäksi.

Joel Järvinen, Uber:in maajohtaja, puolestaan kertoi siitä, miten ”Muutos puhuttaa ja herättää tunteita” ja kuinka Uber mahdollistaa edullisempia ja parempia palveluita.

Kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski Serlachius-museoilta ja toimitusjohtaja, Antti Korkka, MW- Kehityksestä puolestaan kuvasivat, kuinka muutos ”Teollisuuskaupungista taide-ja matkailukaupungiksi” on tapahtunut.

Metsähallituksen erikoissuunnittelija Jouni Vuorinen valotti mielenkiintoisesti sitä, kuinka Örö:n linnakesaari, ”Sadan vuoden suljettu salaisuus”, muuttui avoimeksi matkailukohteeksi.

Tampereen Yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergoksen projektipäällikkö Mikko Manka luennoi Muutoksen mittaamisesta pohtien mm. erilaisten vaikuttavuusmittareiden toimivuutta ja tarkoituksenmukaisuutta matkailualalla.

Torstain iltaohjelmassa tutustuttiin Gustaf-museoon innostusta herättäneen ”Yhtiölle töihin ”-opastuksen avulla sekä Gösta-museoon Ravintola Göstan illallisella: ”Kulinaarinen matka Akseli Gallen-Kallelan inspiroimana”. Osallistujat kiittelivät vuolaasti Taidekaupungin puitteita ja saamiaan elämyksiä. 

Esitykset löytyvät Suoma ry:n sivuilta: http://www.suoma.fi/news/SUOMA-seminaari-Muutos-/plh51isj/ca80f43d-f45d-4831-837e-266a4f7c24dc

Kuvateksti: Saimi Hoyer esiintyi SUOMA ry:n seminaarissa Mäntän Klubilla

 

Suoman myyntikiertue 26.–29.9.

Suoma-kiertue on ainoa kotimaan ryhmämatkailuun keskittyvä myyntitapahtuma, jossa on mukana näytteilleasettajia koko Suomesta. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen matkailuorganisaatiot – SUOMA ry:n kanssa.

Myyjinä tapahtumissa on alueorganisaatioita, matkailualueita, hotelliketjuja ja matkailupalveluita tarjoavia yrityksiä ympäri Suomen. Myyntipöytiä tapahtumissa on paikkakunnasta riippuen 40–80. Vieraiksi tapahtumiin kutsutaan yhdistysten, järjestöjen ja seurojen matka-asioista vastaavia henkilöitä sekä yritysten sihteereitä ja kokous- ja matka-asioista vastaavia henkilöitä.

Tällä kertaa myyntikierrokset järjestettiin Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Taidekaupunki Mänttä-Vilppula jakoi yhteisen myyntipöydän Serlachius -museoiden kanssa ja Taidekaupungin tarjontaa tehtiin tutuksi yli viidellesadalle yhdistys-tai sihteeri-edustajalle.  Varsinkin Lahdessa ja Turussa tuntui tänä vuonna olevan erityisesti kiinnostusta Taidekaupunkia kohtaan, samoin Turussa. Tampereelta moni oli jo käynyt ja antoi positiivista palautetta tekemästään matkasta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555