Kotisivulle

Sassin Air Park -suunnitelma etenee

21.6.2017

Mänttä-Vilppulan kaupunki laatii parhaillaan asemakaavaa omistamalleen lentopaikka-alueelle Sassissa. Suunnittelua ovat vauhdittamassa Rambollin kaavoitusasiantuntijat sekä tutkija Judy Wordsworth Englannista.

Mänttä-Vilppulan kaupungin tavoitteena on saada kaava valmiiksi ja hyväksytyksi keväällä 2018. Suunnittelun pohjana ovat olleet Mänttä-Seuran aiemmin tekemät kehittämissuunnitelmat koko Sassi-Kannusniemi-alueesta. Kaupunki totetuttaa kaavoitustyötä yhteistyössä Rambollin kaavoitusasiantuntijoiden kanssa.

Suunnittelijoiden vieraana oli hiljattain asiantuntija Judy Wordsworth Englannista, joka on tutkinut suurimman osan eurooppalaisista Air Park-alueista. Judy kuvailee Air Park -asumista monipuolisena ja kansainvälisenä yhteisönä, joka hyödyttää paikallistaloutta ja matkailua. Hän korostaa monipuolisten palveluiden kytkemistä lentoharrastuksen läheiseen asumiseen.

Itse lentokentän työ aloitetaan kiitotien rakentamisesta. Tarkoituksena on toteuttaa rakennustyö uudella rakennustavalla, massastabiloinnilla. Menetelmässä maasta kuorittavaan ainekseen sekoitetaan teollisuustuhkaa, -kuitusavea sekä sementtiä. Massastabilointi vahvistaa ja eristää kentän rakenteen. Tämän jälkeen kentän pinnoittaminen ja ylläpito on kustannustehokasta.

Kentän hankerahoituksesta on jo neuvoteltu Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa.
​- Kentän rakentamisen kokonaiskustannukset ovat yli 1 miljoonaa euroa. Tavoitteena on aloittaa kentän parantamis- ja laajennustyöt heti kaavan valmistuttua ensi keväänä, täsmentää MW-Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Otto Huttunen.


​Otto Huttunen (kuvassa vas.), Arto Pylvänäinen, Hannu Kemppainen, Mikko Siitonen, Judy Wordsworth, Riina Jorasmaa ja Markus Lumenkehto tutustumassa Sassin alueeseen ja LEKO-koulutukseen. (Kuva: Antti Korkka)

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555