Kotisivulle

Sassi esillä Aero-messuilla Saksan Friedrichshafenissa

24.5.2019

Mäntän Sassiin suunnitteilla oleva Suomen ensimmäinen Airpark-alue oli näyttävästi esillä Euroopan suurimmilla yleisilmailumessuilla Saksan Friedrichshafenissa. Samalla Aero-messujen osastolla edustivat myös Nummelan lentokeskus, Lahti-Vesivehmaan lentokenttä sekä amfibiokoneita valmistava Atol Avion Oy.


Toimitusjohtaja Otto Huttusen mukaan Sassin markkinoinnissa on nyt keskitytty erityisesti Eurooppaan ja siellä saksankieliseen alueeseen.
- Puhumme erittäin merkittävästä markkina-alueesta. Kun laskemme Saksan, Itävallan ja Sveitsin väkimäärän, siellä asuu noin 100 miljoonaa ihmistä, toteaa Huttunen.
 
Huttuselle oli tärkeää olla esillä juuri Friedrichshafenissa, joka on historiallisesti Euroopan ja jopa koko maailman ilmailun mekka. Kaupunki, jossa kreivi Ferdinand von Zeppelin lensi ensimmäisiä ilmalaivalentojaan ja sittemmin Claude Dornier suunnitteli lentokoneitaan.
Sassin vahvuutena Aero-messuilla oli ehdottomasti sen monipuolisuus.
- Olemme käytännössä ainoa kohde, joka voi yhdistää ilmailun, yritystoiminnan, matkailun, asumisen ja harrastamisen. Keski-Euroopan näkökulmasta Suomi on hyvä kohde myös sijainniltaan. Olemme lähellä, mutta moni ei ole vielä käynyt, kertoo Huttunen.
 
Tämän päivän ilmailussa avainsanoja ovat puhtaus ja ekologisuus. Keski-Euroopassa ilmailuväelle on itsestään selvää, että ympäristöasiat ovat kunnossa. Yleisilmailu on koko ajan puhtaampaa ja vähän kuormittavaa. Moderneista pienkoneista onkin muotoutunut hyvin ekologisia ja innovatiivisia liikennevälineitä.
- Ne ratkaisut, joilla myös Sassin toimintoja suunnitellaan, noudattavat samaa linjaa. Sassin ekologinen toteuttaminen ja erilaiset älyratkaisut ovat aivan keskeisiä. Meidän tulee vastata tämän päivän trendiin ja asiakkaiden kysyntään, kiteyttää Huttunen.
 
Aero-messuilla Sassia edusti innokas ja asiaan valveutunut joukko. Huttusen ohella MW-Kehityksestä oli mukana kehitysjohtaja Pasi Mäkinen, kaupungilta tekninen johtaja Hannu Kemppainen ja PoKosta kv-koordinaattori Silvia Ufer.
- Meillä on todella hyvä henkilökunta ja teemme merkittävää yhteistyötä myös muiden suomalaisten toimijoiden kanssa, kiittelee Huttunen.
Messuille osallistumisen Huttunen kokee tärkeäksi, sillä tapahtumien keskiössä on oltava rohkeasti mukana. Ahkera osallistuminen ilmailualan tapahtumiin on myös tuottanut hedelmää. Hanke on saanut laajasti kansainvälistä huomiota ja sitä myöten yleisöä. Mäntän lentopaikka ja Lakeside Airpark Finland tunnetaan maailmalla.
- Tapasimme messuilla ihmisiä, jotka ovat jo useamman vuoden seuranneet meidän hankkeen etenemistä. He tulivat taas kyselemään, missä nyt mennään ja joko rakentaminen on aloitettu.
Kävi myös erittäin selvästi ilmi, että Euroopassa Sassin kaltaiselle paikalle on kysyntää.
- Omaa hankettamme ajatellen oli taas todella rohkaisevaa nähdä, että ostajia on. Jos kyse ei olisi ollut pelkästään ennakkomarkkinoinnista, niin olisimme varmasti saaneet myös myyntituloksia. Jotkut messuvieraat jopa pettyivät, kun kuulivat, että meillä ei ole vielä myytävänä niitä tontteja, toteaa Huttunen.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555