Kotisivulle

Saksalainen kehitysyhtiö toi yrittäjiä vierailulle

30.8.2018

MW-Kehitys ja Leader PoKo vastaanottivat tällä viikolla vieraita saksalaisesta Rhein-Hunsrück-Kreisin kehitysyhtiöstä. Kehitysyhtiön mukana oli 12 saksalaista yrittäjää eri aloilta, joukossa muun muassa notaari, arkkitehti, taimipuuviljelijä ja metallialan yrittäjä.

Vierailuun kuului tutustumiskäyntejä lähialueen yrityksiin, kuten Javaskoon, Paperplastiin, Lune Grupiin ja Mäntänvuoren Terveyteen. Yritysvierailuiden jälkeen väki kokoontui Kopsamon kylätalolle worshopiin, jossa käsiteltiin muun muassa koulu- ja koulutusjärjestelmään sekä yritys- ja työkulttuuriin liittyviä aiheita.  Vierailun aikana Viinitupa Vuorenmajan yrittäjä Anu Schuoler välitti tuoreimmat matkailuun liittyvät kuulumiset. Lisäksi Timo Jodat kertoi Ympäristöenergia
-yrityksestään. Tapaamisen tärkeintä antia olikin juuri kokemusten vaihto alueen yrittäjien kanssa.-

Saksassa painitaan suomalaisillekin tuttujen ongelmien kanssa. Saksalaisvieraat halusivat kuulla muun muassa siitä, miten suomalaisyritykset ovat saaneet työntekijänsä sitoutettua yrityksiin. 

- Myös heillä ongelmana on kaupungillistuminen, väestön ikääntyminen ja nuorten muutto isompiin kaupunkeihin. Yrityksillä on haastetta löytää ammattitaitoista ja sitoutunutta henkilökuntaa, kertoo KV-hankekoordinaattori Silvia Ufer.

Vieraat olivat vaikuttuneita, miten tärkeitä perhe, hyvinvointi ja sosiaaliset kontaktit ovat suomalaisille. Myös organisaatioiden rakennetta ihailtiin. Matalampi hierarkia tekee kommunikoinnin esimiehen kanssa helpommaksi ja vaikuttaa myös työtyytyväisyyteen.

- On aina kiva huomata miten tämänkaltaiset tapaamiset saavat kanssakäymistä ja vuorovaikutusta aikaan. Yritysvierailuiden aikana käydyissä keskusteluissa vaihdettiin kokemuksia ja kerrottiin hyväksi ja toki myös huonoksi todetuista käytännöistä. Vaikka saksalaisten yrittäjien toimialakirjo oli erittäin laaja, kertoivat vieraat oppineensa uusia asioita ja saaneensa uutta sysäystä omaan toimintaansa. Vierailusta ovat hyötyneet saksalaisten yrittäjien lisäksi varmasti myös suomalaiset yritykset, joissa vierailimme, iloitsee Silvia Ufer.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555