Kotisivulle

Ideakilpailu Pohjaslahden näkötornin suunnittelusta on ratkennut

16.2.2017

Voittajaksi valittiin Lasse Lindellin ”Pitsihuvila” ja kunniamaininnan sai Helmi Parviaisen ympäröivästä luonnosta ideoita ammentanut ehdotus.

Pohjaslahden kyläyhdistys käynnisti joulukuussa ideakilpailun suunnitteilla olevan näkötornin ulkoasusta. Näkötorni on suunniteltu rakennettavaksi Palellusvuoren päälle, josta aukeaa kaunis näkymä Pohjaslahden kylälle ja Tarjanne-vesistöön. Ideakilpailu oli avoin ja ideointityyli vapaa. Taiteellisia ideoita kaivattiin erityisesti näkötornin julkisivuun ja valaistukseen.

Pohjaslahden kyläyhdistys sai kymmenkunta ideaa, joista tammikuun lopulla kokoontunut tornitoimikunta äänesti voittajat. Valitsijaraatiin kuuluivat kyläyhdistyksen edustajina Heli Kujala ja Anne Hyödynmaa, arkkitehti Anneli Vehkaniemi sekä Pirjo Peltomaa ja Simo Salmi. Kilpailuehdotukset esitteli Janne Peltola.

Äänestyksen selväksi voittajaksi kruunattiin Pohjaslahdella kesänsä viettävän vantaalaisen Lasse Lindellin Pitsihuvila-ehdotus, jossa näkötorni olisi jatkumoa Pohjaslahden kirkon ja Vehkalinnan piirteistä. Laudoitus olisi pitsihuvilan tyyppisesti koristeellista, harvahkoa ja tuulirakenteet huomioivaa. Lautaseinä olisi maalattu vaaleaksi, päällä mahdollisesti varjostuksia ja kohdevalaistus alhaalta päin. Kunniamaininnan valitsijaraati päätti antaa pohjaslahtelaiselle Helmi Parviaiselle, jonka kilpailuehdotuksessa näkötornin pinta on tervattu ja koristeluissa hyödynnettäisiin ympäröivää luontoa. Kaiteissa olisi puuleikkauksin mäntymetsää ja Pohjaslahden vaakuna, tornissa Pasi Karjulan tai Lasse Kangasjärven puuveistoksia.

Pohjaslahden näkötornihanketta lähdetään nyt viemään voittajaidean pohjalta eteenpäin. Suunnittelija tekee virallisen suunnitelman ja kustannuslaskelman, jonka pohjalta käynnistetään varojen hankinta. Kilpailun puuhamiehenä toimineen Janne Peltolan mukaan kilpailuehdotusten joukossa oli todella hyviä ideoita, joista kaikista todennäköisesti löytyy jotakin hyödynnettävää.

Taidekaupungin elinkeino- ja kehitysyhtiö MW-Kehitys Oy palkitsee voittajan illallislahjakortilla Ravintola Göstaan ja kunniamaininnan saajan Taidekaupunkiaiheisella yllätyspalkinnolla. Lisäksi voittaja saa nimensä näkötornin juurelle.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555