Kotisivulle

Palkkatuella siirtäminen on yritykselle joustava kokeilu

23.3.2017

SPR:n Mäntän osasto työllistää vuosittain noin 30 henkilöä palkkatuella erilaisiin työtehtäviin. Palkkatuella työllistetty henkilö voidaan myös siirtää yritykseen töihin, jolloin yritykselle ei synny mitään kustannuksia työntekijästä. Ns. siirtäminen on 1-2 kuukautta kerrallaan kestävä yritykselle riskitön ja joustava kokeilu, jonka kautta yritys voi löytää uuden työntekijän tai halutessaan lopettaa kokeilun kesken.

Pirkanmaan TE-toimiston rahoittaman työllisyyspoliittisen Takaisin työelämään –hankkeen kautta mahdollistetaan pitkäaikaistyöttömille koulutusta, tukea ja ohjausta avoimille työmarkkinoille. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Anne Kirvesniemi ja hanketyöntekijänä Tea Turpeinen. SPR:n Mäntän osastolla Riihikalliossa työskentelevät Anne ja Tea auttavat yrityksiä löytämään sellaisen työntekijän, joka vastaisi yrityksen tarpeisiin. Anne ja Tea tekevät työllistämisestä yritykselle myös mutkattoman prosessin hoitamalla kontaktoinnit Pirkanmaan TE-toimistoon päin.

- Työntekijöillämme on monenlaista osaamista ja he sopisivat töihin mm. kahvila- ja lounaspaikkoihin, myymälöihin, puutarha- ja kiinteistönhuoltotehtäviin, tuotannollisiin tehtäviin ja toimistotöihin. Huolehdimme myös, että työntekijöillä on tarvittavat luvat ja kortit kunnossa, kertoo Anne.

Palkkatuella siirtäminen ei sido yritystä vielä mihinkään. Siirtämisen aikana työntekijän työaika ei saa ylittää 24 tuntia viikossa. Siirtämiskokeilun jälkeen yritys voi halutessaan jatkaa palkkatuetun työntekijän sopimusta palkkatukijakson loppuun, lopettaa kokeilun tai palkata työntekijän palkkasuhteeseen.

Siirtokokeilut tehdään aina tilannekohtaisesti ja yrityksellä tulee olla asiat kunnossa. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksellä tulee olla lakisääteiset maksut kunnossa ja viimeisen 12 kuukauden aikana ketään ei ole irtisanottu tuotannollisista tai taloudellisista syistä. Työturvallisuus ja työhön perehdyttäminen on yrityksen vastuulla, mutta vakuutukset tulevat työnantajan, eli SPR:n Mäntän osaston kautta.

Siirtämiskokeiluja on tehty Mäntässä vuodesta 2013 alkaen. Tällä hetkellä SPR:n Mäntän osastolla työskentelee noin 13 palkkatuettua henkilöä, joista 2 on siirrossa yrityksessä. Yrityksiltä on tullut palkkatuella siirtämisestä vain positiivista palautetta.

- Yrittäjä voi olla suoraan meihin yhteydessä ja kysellä millaisia työntekijöitä meillä tällä hetkellä on, me autamme kyllä eteenpäin, Anne rohkaisee.

Lisätietoja:
Anne Kirvesniemi, projektipäällikkö
SPR Mäntän osasto
Takaisin työelämään –hanke
045 869 6000 anne.kirvesniemi@gmail.com

Tea Turpeinen, hanketyöntekijä
SPR Mäntän osasto
Takaisin työelämään –hanke
03 4747 386 teaturpeinen@hotmail.com

 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555