Kotisivulle

Metallialan työvoimatilaisuudessa löytyi monia väyliä työvoiman hankkimiseen

26.1.2023

Mänttä-Vilppulan kaupungin työllisyyspalvelujen, Leader PoKo:n sekä SASKY koulutuskuntayhtymän kanssa Mänttä-Vilppulan metallialan yrityksille suunnatussa työvoimatilaisuudessa keskiviikkona 25.1.2023 löydettiin keinoja työvoimapulaan.

SASKY:n tiloissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat yritysedustajat Javasko Oy:stä, Javasko Machines Oy:sta sekä Pirkanmaan CNC-Koneistus Oy:sta. Tilaisuuden järjestäjät, MW-Kehitys, TE-palvelut, työllisyys- ja kasvupalvelut, Leader PoKo ja SASKY, muodostavat yhteistyöverkoston, joka tarjoaa yrityksille monipuolisia osaavan työvoiman edistämisen palveluita.

Outi Jämsä SASKY Mäntän Seudun Koulutuskeskuksesta kertoi yrittäjille työvoimakoulutuksista, joita voidaan räätälöidä ja kohdentaa suoraan työelämän tarpeisiin. Lisäksi käytiin läpi Työelämän rajapinta -sivustoa, josta tavoittaa kaikki yhdeksän ammatillisen koulutuksen järjestäjää Pirkanmaalta. Sivustolta työnantajat löytävät tietoa mm.  yritysyhteistyö- ja koulutusmahdollisuuksista eri oppilaitosten kanssa.

SASKY:n metallialan koulutuksia ollaan myös mukauttamassa entistä enemmän yritysten tarpeisiin sopivaksi. Tarkoituksena on, että jatkossa opiskelijat voivat valita tutkintoonsa osia joustavammin ja opiskelijoiden opinpolkuja muokataan yksilöllisemmiksi. Myös erilaiset täsmä- ja osakoulutukset esimerkiksi yrityksessä jo työskenteleville työntekijöille järjestyvät ja erilaisia yhteistyömuotoja voidaan miettiä yritysten tarpeiden pohjalta.

MW-Kehitys Oy on kartoittamassa erilaisia vaihtoehtoja ulkomaisen työvoiman rekrytoimiseksi helpottamaan alueen metallialan yritysten työvoimapulaa. Asia herätti paljon keskustelua yritysten keskuudessa ja työtä jatketaan.

Vuokko Hjelt ja Karoliina White Mänttä-Vilppulan kaupungin työllisyyspalveluista muistuttivat, että rekrymessuille on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan! Messut järjestetään SASKY Mäntän seudun koulutuskeskuksen tiloissa keskiviikkona 22.2.2023 klo 13–15. Osallistumalla rekrymessuille yritykset saavat lisää näkyvyyttä ja hyvällä työpaikkailmoituksella on mahdollisuus tavoittaa osaavia tekijöitä. Messuille osallistuminen on täysin maksutonta. Ilmoittaudu mukaan!

Anne Viljanmaa Pirkanmaan TE-toimistosta kertoi, että vielä ehtii ilmoittautua työnantajille suunnattuun maksuttomaan valmennukseen, jossa työvoimapulasta kärsiville teollisuuden aloille tarjotaan ratkaisuksi ulkomaalaisen työvoiman rekrytointia. Ilmoittaudu mukaan 15.2.2023 mennessä!

MW-Kehitys Oy:n ylläpitämä Töissä Taidekaupungissa -sivusto on laajentunut. Teollisuuden lisäksi sivustolta löytyy nyt myös sosiaali- ja terveysalan, majoitus- ja ravitsemisalan yrityksiä, ja uusia toimialoja lisätään sivustolle jatkossakin. Sivuston tavoitteena on luoda positiivista työnantajamielikuvaa ja ohjata työnhakijat yritysten luo. Yritykset voivat ilmoittaa omat tietonsa sivustolla olevan lomakkeen kautta, ja mukaan lähteminen on maksutonta!

Seuraava metallialan työvoimatilaisuus järjestetään keskiviikkona 5.4. Tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan lähempänä tilaisuutta.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555