Kotisivulle

Metallialan työvoiman saatavuutta edistetään yhdessä paikallisten yritysten kanssa

1.9.2022

MW-Kehitys järjesti tiistaina 23.8.2022 yhteistyössä TE-palvelun, Mänttä-Vilppulan kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelun, Leader PoKo:n sekä SASKY koulutuskuntayhtymän kanssa Mänttä-Vilppulan metallialan yrityksille suunnatun työvoimatilaisuuden. Honkahovissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistuivat yritysedustajat Javasko Oy:stä ja Refimex Machinery Oy:stä.

MW-Kehitys, TE-palvelut, työllisyys- ja kasvupalvelut, Leader PoKo ja Sasky muodostavat yhteistyöverkoston, joka tarjoaa yrityksille monipuolisia osaavan työvoiman edistämisen palveluita. Tarjolla ovat mm. työmarkkinatori, työllisyyden edistämisen kuntakokeilu, Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille –hanke, TYRSKY -hanke ja uudet kehityksen alla olevat toimenpiteet.

MW-Kehitys esitteli tilaisuudessa tekeillä olevan ja pian valmistuvan toissataidekaupungissa.fi -sivuston ideaa ja layoutia. Sivuston tarkoituksena on parantaa alueen yritysten työvoiman saatavuutta, kehittää alueen elinvoimaisuutta sekä yritysten toimintaympäristöä.  Sivuston tavoitteena on luoda mielikuva alueesta paikkana, jossa työllistyä, välittää kootusti tietoa alueen työnantajista, auttaa yrityksiä luomaan positiivista työnantajamielikuvaa ja ohjata työnhakijat yritysten luo. Syksyllä julkaistava sivusto tulee ensimmäisessä vaiheessa keskittymään metallialan yrityksiin. Tilaisuudessa painotettiin, että valmistuva sivusto ei ole rekrytointisivusto, vaan avoimet työpaikat löytyvät jatkossakin edelleen yrityksen omilta verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavista (LinkedIn) sekä esimerkiksi TE-palvelujen ja muilta työvoimavälitys-sivuilta.

Paikalla olevat yritykset ottivat uuden sivuston idean ja toteutuksen vastaan innostuneesti. Yrittäjät painottivat, että on hienoa, kun asiaa viedään eteenpäin ja työvoimapulan ratkaisemiseksi on kehitetty erilaisia toimenpiteitä. Alkuun sivusto julkaistaan suomeksi, mutta jatkossa yleiset osuudet tulevat myös englanninkielisenä ulkomaisen työvoiman houkuttelemisen helpottamiseksi. Sivustoon tullaan liittämään sen avautuessa sosiaalisen median kanavat, esimerkiksi LinkedIn. Lisäksi käytetään olemassa olevia kanavia, kuten MW-Kehityksen Facebook-sivua. Näiden kanavien myötä tehdään digimarkkinointia sekä hyödynnetään MW-Kehityksen tiedolla johtamisen prosesseja sivuston näkyvyyden ja vaikuttavuuden kehittämiseksi.

Tilaisuudessa tuotiin esille myös tulevia suunnitelmia. MW-Kehitys hakee parhaillaan rahoitusta hankkeelle, jonka tavoitteena on pyrkiä helpottamaan metallialan työvoimapulaa paikkakunnalla. Hankkeen toimenpiteitä suunnitellaan toteutettavaksi sekä kotimaassa että ulkomailla, etupäässä Kiinassa. Hanke voisi alkaa alkuvuodesta 2023 mikäli rahoitus saadaan. Yritysten vastaanotto hankkeelle oli hyvin positiivinen, ja toimenpiteitä odotetaan innokkaasti.

Keskustelua ja kehittämistoimia tullaan jatkamaan yritysten ja yhteistyöverkoston kanssa 1.11.2022. Seuraavalla tapaamiskerralla agendalla on tulevan hankkeen ja toissataidekaupungissa -verkkosivuston tilannekatsaukset sekä Mustanlahden kiertotaloushankkeen esittely. Lisäksi tilaisuudessa on tarkoitus verkostoitua yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden kesken. Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu lähempänä.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555