Kotisivulle

Matkailun digihanke etenee suunnitellusti!

23.6.2021

Taidekaupungin matkailun tiedolla johdetun ekosysteemin rakentaminen -hankkeessa on siirrytty sisällöntuotantovaiheeseen. Sisältöä toivotaan myös suoraan paikallisilta matkailuyrityksiltä, jonka vuoksi heille järjestettiin aiemmin tänään virtuaalinen tiedotustilaisuus. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa myös jälkikäteen.

Helmikuussa käynnistynyt Taidekaupungin matkailun tiedolla johdetun ekosysteemin rakentaminen -hanke etenee aikataulun mukaisesti. Hankkeessa syntyvän sivuston tekninen toteutus on lähes valmis, ja seuraava iso askel on sisällön tuottaminen. Sivuston sisältöä on jo alettu tuottaa MW-Kehityksen ja Mänttä-Vilppulan kaupungin toimesta. Seuraavaksi toivotaan matkailupalveluja tarjoavilta yrityksiltä lisätietoja kohteista.

Keskiviikkoaamuna järjestetyssä matkailutoimijoille suunnatussa tiedotustilaisuudessa esitettiin sivuston layout ja kerrottiin, millä tavalla matkailutoimijoilta toivotaan sisältöä sivustoa varten. Katso tilaisuuden tallenne tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä. 

Yritysten ajantasaisten tietojen toimittaminen tapahtuu lomakkeen kautta, jonka avulla saadaan tiedot syötettyä suoraan uusille verkkosivuille. Lomakkeessa on valmiit kohdat, mikä helpottaa sen täyttämistä ja yhtenäistää sivuston sisältöä. Avaa lomake tästä (linkki aukeaa uudessa välilehdessä).

Tarkoituksena on ohjata asiakas Visittaidekaupunki -sivustolta tekemään varaukset suoraan toimijoiden omiin verkkokauppoihin tai verkkosivuille. Yrittäjien olisi hyvä tarkistaa sännöllisin välein, että omat verkkosivut ovat ajan tasalla ja tiedot selkeästi löydettävissä.

Visittaidekaupunki -sivuston valmistuttua lomake siirretään sinne, jossa se toimii jatkossa kanavana toimijoiden muutosilmoituksille tai päivityksille. On tärkeää, että tiedot pidetään ajan tasalla myös Visittaidekaupunki -sivustolla, jotta ne palvelevat parhaiten verkkosivujen käyttäjiä.

Taidekaupungin matkailun tiedolla johdetun ekosysteemin rakentaminen -hankkeessa rakennetaan Visittaidekaupunki -verkkosivusto, joka toimii uutena markkinointi- ja myyntialustana paikallisille palveluyrityksille. Sivusto kerää yhteen alueen kaikki palvelut, jotta ne ovat sekä matkailijoiden että paikallisten asukkaiden helposti löydettävissä. Hankkeen tärkeä tavoite matkailun kehittämisen lisäksi on luoda sivuston avulla Taidekaupunkiin toimivat tiedolla johtamisen prosessit, jotta sivustolta kerättävää asiakaskäyttäytymisestä kertovaa dataa pystyttäisiin tulevaisuudessa hyödyntämään paikallisten yritysten markkinoinnin ja viestinnän tukena.

Visittaidekaupunki -sivuston tarkoitus on houkutella lisää matkailijoita ja uusia kohderyhmiä vierailemaan Taidekaupungissa, sillä tavoitteena on kasvattaa yöpyvien matkailijoiden määrää kaupungissamme. Visittaidekaupunki-verkkosivusto julkaistaan tämän vuoden aikana. Lue lisää Taidekaupungin matkailun tiedolla johdetun ekosysteemin rakentaminen -hankkeesta. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä.

Lisätietoja hankkeesta antaa projektipäällikkö Sanna Tukia, puh. 050 551 9022, sanna.tukia@taidekaupunki.fi. Hanketta rahoitetaan Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet rahoituksesta. Rahoittava viranomainen on Varsinais-Suomen liitto.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
35800 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555