Kotisivulle

Mäntän seudun koulutuskeskuksen NY-yritys niitti menestystä

28.6.2018

Mäntän seudun koulutuskeskuksen merkonomiopiskelijat Tessa Vuorenmaa ja Riina Lampinen edustivat hienosti Jouhikorut NY-yritystään valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa Helsingissä. Vaikka koululla ounasteltiin tyttöjen yltävän nerokkaalla yritysideallaan jopa voittoon, tällä kertaa kirkkaimmat mitalit jaettiin muille. Finaalipaikkaa kelpaa silti hehkuttaa, sillä Tessan ja Riinan NY-yritys valittiin kevään semifinaalissa koko Pirkanmaan parhaaksi.

NY-yrittäjyys on mukava tapa tutustua ihan oikeaan yritystoimintaan.

- Nuoret tekevät liiketoimintasuunnitelman ja sijoittavat jopa pienen summan omaa pääomaa yritykseensä. Myös kirjanpito ja muut yritykseen liittyvät velvollisuudet hoidetaan asianmukaisesti. Opettajat ohjaavat ja opastavat NY-yrittäjiä, kertoo Mäntän seudun koulutuskeskuksen rehtori Arto Pylvänäinen.

Idea Jouhikorut NY:lle syntyi Tessan ja Riina omasta harrastuksesta. Tessa kokeili jouhikorun valmistamista oman hoitohevosen jouhista ja lähti kehittelemään jo aikaisemmin testaamaansa ideaa. Hevosen jouhia letittämällä ja punomalla niihin koristehelmiä, syntyy tyttöjen käsissä toinen toistaan hienompia ranne- ja muita koruja. Monet myös tilaavat koruja omaa omien rakkaitten hevosten jouhista.

Leipätyötä Tessa ja Riina eivät Jouhikorut NY-yrityksestään mieli.

- Koru maksaa noin 20-25 euroa ja sen tekemiseen menee helposti neljäkin tuntia aikaa, joten tällaisenaan toiminta ei lyö leiville, miettivät tytöt.

Yrittäjyys sinällään ei ole poissuljettua, vaan voi olla yksi työllistymisvaihtoehto tulevaisuudessa.

- Jos sopiva liikeidea vain löytyy, niin miksipä ei.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555