Kotisivulle

Mäntän keskustan kehittämisessä ykkösasiana Matkakeskus

29.11.2017

MW-Kehitys näkee, että Mäntän keskustaa tulee kehittää ensisijaisesti toimivien liikenneyhteyksien näkökulmasta. Kaupungin elinvoiman kannalta keskeisimpänä kehityskohteena on uusi Matkakeskus. Matkakeskuksen suunnittelu aloitetaan vuoden 2018 alussa ja hanke pyritään toteuttamaan vielä saman vuoden aikana.

- Kaupungin yrityksille ja elinkeinoelämälle hyvästä liikenneinfrasta on ratkaisevaa etua. Liikenneverkkoyhteyksien toimivuus onkin tulevissa kehittämistoimenpiteissä erityisellä sijalla, toteaa MW-Kehityksen toimitusjohtaja Otto Huttunen.

Mäntän keskustan vuonna 2016 valmistuneessa kehittämissuunnitelmassa Matkakeskus on sijoitettu sille kuuluvalle paikalle aivan keskustan ytimeen. FCG-arkkitehtien laatimassa suunnitelmassa Matkakeskuksen yhteyteen on kaavailtu junapysäkkiä, liityntäliikenteen pysäköintialuetta sekä linja-autojen terminaalipysäkkiä. Pienimuotoisen matkakeskuksen alueella sijaitsevat myös taksiasema, kioski-, grilli- ja huoltotilaa sekä polkupyörien pysäköintitilaa.

Juna- ja linja-autoliikenteessä on nykyisellään paljon kehitettävää aikataulujen sekä eri liikennemuotojen yhteispelin kannalta. Tällä hetkellä rautatie- ja linja-autoliikenne eivät kohtaa Vilppulan rautatieasemalla. Vaikka junalla pääsee Tampereelta Vilppulaan, asemalta eteenpäin ei löydy aina tarvittavia jatkoyhteyksiä.

- Liikenteen kehittäminen tulee jatkossa suunnitella kokonaisuudesta käsin, jotta se vastaisi paremmin kaupungin tarpeeseen. Toimiva Matkakeskus mahdollistaa myös liikenneverkon tehokkaamman koordinoinnin, toteaa Huttunen.

Mäntän keskustan kehittämissuunnitelmissa komeilee seisake myös raideliikenteelle, joten jatkossa henkilöjunien nähdään liikennöivän Vilppulasta myös Mänttään.

- Tampereen lähijunaliikenteen kehittämisselvityksen mukaan Mäntän seisakkeen välittömässä ympäristössä asuu 5100 potentiaalista käyttäjää. Tämän lisäksi samalla alueella on 2100 työpaikkaa. Näin ollen Mänttä on koko Pohjois-Pirkanmaan merkittävin raideliikennepaikka, valaisee Huttunen.

Matkakeskuksen laadukkaalla toteuttamisella parannetaan ennen kaikkea joukkoliikennematkustajien, niin kaupungin asukkaiden, työpaikkaliikkujien kuin matkailijoidenkin palvelua ja matkakokemusta. 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555