Kotisivulle

Tule tapaamaan tulevaisuuden osaajia TAMKin Maakuntaroadshow-tapahtumaan

8.2.2022

Tampereen Ammattikorkeakoulun (TAMK) Maakuntaroadshow-tapahtuman tavoitteena on tarjota keväällä harjoittelu- ja oppinäytetyöpaikkoja etsiville TAMKin (insinööri)opiskelijoille ja uusia tulevaisuuden osaajia etsiville Pirkanmaalaisille teollisuusyrityksille mukava ja luonteva tapa kohdata.

Roadshow -yhteistyö on mukaan lähteville yrityksille tuhannen taalan paikka rakentaa positiivista työnantajakuvaa ja houkutella tulevia insinöörejä ensin kesätöihin ja sitä kautta myöhemmin kasvamaan tulevaisuuden osaajiksi yritykseen. Opiskelijat vastaavasti saavat vierailun myötä heille tärkeitä yhteyksiä ja kokemuksia omasta alasta ja sen tarjoamista työpaikoista. Yhteistyö on yrityksille maksutonta.

Kuinka mukaan?

Yhteistyöstä kiinnostuneilta yritykset toimittavat helmi-maaliskuussa 2022 lyhyen esittelyn omasta toiminnastaan. Oman toiminnan esittelyaineiston ei tarvitse olla erityistä tai ihmeellistä, hyvillä nettisivuillakin pääsee pitkälle. Varsinaisena roadshow -päivänä 4.4.2022 osallistuvat yritykset valmistautuvat pitämään omissa tiloissaan noin 1,5 tunnin esittelyn ja yrityskierroksen omasta toiminnastaan. Osana tätä esittelyä toivotaan myös järjestettävän aikaa opiskelijoiden ja yrityksen edustajien väliselle keskustelulle mahdollisesta harjoittelu- ja opinnäyteytyöyhteistyöstä.

Vastaavasti ennen varsinaista Roadshow -kiertuetta opiskelijat perehtyvät ehdolla olevilta vierailuyrityksiltä saamiinsa materiaaleihin ja siltä pohjalta valitsevat tarjolla olevista vierailuvaihtoehdoista / alueista itselleen parhaiten sopivan. Opiskelijat myös päivittävät yrityksiä varten CV:n itsestään, jonka pohjalta vierailun yhteydessä yritykseen tutustumisen lisäksi järjestetään mahdollisuus myös keskusteluihin opiskelijoiden ja yrityksen edustajien kanssa. Näin jo vierailun aikana saadaan aloitettua kesätyöpaikkoihin ja opinnäytetyöyhteistyöhön johtavat keskustelut, joka parhaimmillaan voi olla alku pidemmällekin, jopa koko työuran pituiselle yhteistyölle.

TAMK organisoi varsinaisena Roadshow -päivänä 4.4.2022 ohjelman ja kuljetuksen vierailtaviin yrityksiin niin, että opiskelijoille on valittavissa muutama yritysprofiileiltaan erilainen ja myöskin Pirkanmaan eri alueille suuntautuva 4-6 yrityksestä muodostuva vierailuohjelma. Vierailukohteeksi valittava yritys saa asiasta lisätietoja lähempänä tapahtumaa.

Yhteistyöstä kiinnostuneet yritykset voivat ottaa yhteyttä joko oman alueensa edustajaan/korkeakouluasiamieheen tai ko. kurssia TAMKissa vetävään Luoteis-Pirkanmaan korkeakouluasiamieheen Timo Rainioon (timo.rainio@tuni.fi, 0500-736605)

TAMKilla on käytössään Jobteaser -palvelu yritysten ja opiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytetyöyhteistyön toteuttamiseen. Lisätietoja Jobteaser -palvelusta saat tästä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä. 

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555