Kotisivulle

Leader tukee maaseudun kehittämistä

4.12.2017

Leader -rahoituksen saamisessa hankkeen sisältö nousee keskeiselle sijalle.

- Tarkastelemme, mitä hankkeella tavoitellaan. Tuoko se uusia työpaikkoja, palveluita, tuotteita tai syntyykö sen myötä yrityksiä, Kertoo hankeneuvoja Kaisa Vihinen Pokosta.

Kaisa Vihinen työskentelee PoKon toimistolla Mäntässä. PoKon alueeseen kuuluu koko Ylä-Pirkanmaa eli Mänttä-Vilppulan ohella myös Juupajoki, Ruovesi ja Virrat.

-Olemme täällä asiakkaita varten. Jos yrityksellä on ajatuksena tehdä hankinta, kannattaa aina ensin tulla kysymään, olisiko siihen mahdollista saada rahoitusta. Kysyminen ei maksa mitään ja jälkeenpäin ei tarvitse harmitella, että tärkeät tuet ovat jääneet saamatta, toteaa Kaisa Vihinen.

Leader-ryhmän tehtävänä on aktivoida, innostaa, tiedottaa, kouluttaa ja toimia hankkeiden toteuttajien apuna.

- Autamme yrittäjiä, sekä yleishyödyllisiä yhdistyksiä monin eri tavoin. On meidän kaikkien etu, että saamme rahan liikkumaan alueellamme. Toiminnoilla pyritään lisäämään alueen mahdollisuuksia ja elinvoimaa. Leaderin tärkeimpänä tehtävänä on kehittää maaseudun elinvoimaisuutta, valaisee Vihinen.

Apua on tarjolla myös idean kehittelyyn, hankesuunnitelman ja budjetin laadintaan sekä sähköisen hakemuksen jättämiseen Hyrrä-palvelussa.

- Vaikka internetin Hyrrä-palvelu onkin tullut jo monelle hankehakijalle tutuksi, myös paperiset hankehakemukset kelpaavat edelleen, kertoo Vihinen.

Poko ry toimii yhteistyössä muun muassa kuntien kanssa. Mänttä-Vilppulassa merkittävänä yhteistyökumppanina toimii MW-Kehitys.

- Myös pankit ohjaavat asiakkaita kääntymään puoleemme, jos lainaa on tultu hakemaan vaikkapa laiteinvestointeihin. Yhteistyökumppanimme tekevät tärkeää työtä kartoittaessaan osaltaan tukea tarvitsevia yrityksiä, kiittelee Kaisa Vihinen.

Lisätietoja:

Kaisa Vihinen
hankeneuvoja
puh. 044 5740 052
etunimi.sukunimi@pokory.fi 
www.pokory.fi

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
Hallituskatu 23, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555