Kotisivulle

Kulttuuritoimijat vierailivat saksalaisessa ystävyyskaupungissa Simmernissä

9.11.2019

MW-Kehitys järjesti tällä viikolla kulttuuritoimijoiden matkan saksalaiseen ystävyyskaupunki Simmerniin.

Matkaan lähtivät Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen, Kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen, tuotantokoordinaattori Sipriina Ritaranta, Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuurijohtaja Antti Korkka, matkailukoordinaattori Anni Inkiläinen sekä kuoronjohtaja, Merikanto-opiston ja Autere-opiston opettaja Katja Autonen-Lepistö yhdessä Otto Huttusen ja Silvia Uferin kanssa.

Ryhmä tutustui saksalaisten kulttuuritoimijoiden johdolla paikallisiin kulttuurikohteisiin kuten Hunsrück-museoon, alueen vanhimpaan keskiaikaiseen luostariin, Heimat -elokuvan kuvauspaikkoihin ja Reinin joen rantaa myötäilevän William Turner -reitin yhteen pysähdyspaikkaan. Matkan päätarkoituksena oli keskustella kansainvälisestä yhteistyöstä kulttuurin kehittämisessä. Keskusteluja käytiin kumpanakin vierailupäivänä useamman tunnin ajan. Keskusteluissa syntyi paljon toteuttamiskelpoisia ideoita, kuten suomalainen viikonloppu Simmernin elokuvajuhlien aikana elokuussa 2020 sekä kuorojen vaihto.  

- Simmern on pieni kaupunki, jonka ilmettä ja profiilia taide ja kulttuuri värittävät "ylöspäin" voimallisesti, kommentoi kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen. Simmernin ja Mänttä-Vilppulan yhteistyössä näen hyviä kosketuskohtia. Kohteet ovat tarpeeksi erilaiset, että toiselta voi oppia, Tiina jatkaa. 

- Edgar Reitzin Heimatin uusi, muutama vuosi sitten tehty elokuva Die Andere Heimat on elvyttänyt 80-luvulla kulttuurituotteesta saatua matkailullista nostetta, ja nyt uusi Netflix-sukupolvi on löytänyt laadukkaiden  tv-sarjojen viehätyksen ja Simmern saanut viimein myös elokuvafestivaalin. Tässä on Mänttä-Vilppulalle oppimista; tarinasta on pidettävä kiinni, kulttuuritapahtumien olemassaolo ja yleisön suosio ei ole itsestään selvää, vaan työtä pitää tehdä koko ajan ja välillä myös hillitysti uusiutua, Tiina toteaa.

« Takaisin

Yhteystiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki
Seppälän puistotie 15
PL 69, 35801 MÄNTTÄ
(kaupungintalon virastoaika
klo 9.00-12.00 ja klo 13.00-15.00)

Vaihde
+358 (0)3 488 811

Laskutusosoite
Mänttä-Vilppulan kaupunki
PL 70, 35801 MÄNTTÄ
Y-tunnus: 0157867-2

Asiointipiste | Matkailuinfo
(Huomaa uusi käyntiosoite 31.7. alkaen)

Seppälän puistotie 15, 35800 MÄNTTÄ
+358 (0)3 4888 555